• 迎新會

迎新會

2
47
邀訪來賓:播出日期:2019/04/05

Topic: Campus English- Orientation
主題: 校園英語 – 迎新會

對話內容: 
A: Hi, Jason. Do you think it’s good to attend my university's student orientation?
A: 嗨,傑森。你覺得我要不要去參加大學迎新會啊?
B: Sure. It's a great opportunity to get a glimpse of your new school. It will help you make the transition to college life.
B: 當然。這是一個了解你的新學校的絕佳機會。迎新會可以幫助你融入大學生活。
A: But will it be too boring? 
A: 但是,會不會很無聊啊?
B: I don't think so. A variety of interesting social events are usually arranged as part of the orientation.
B: 不會喔! 迎新會通常會安排各種有趣的社交活動。

焦點單字片語: 
orientation 迎新會
get a glimpse of… 約略了解
make the transition to…融入…
social event 社交活動

Take a break 英語敲敲門
Take a break 英語敲敲門
首播日期 :
2019/04/01
主持人 :
曾麗娜Lina、李壹明Joe

《英語敲敲門-求學篇》匯集校園常見英語會話情境,包括校園打工、申請入學、選課加選、圖書館借書及迎新會等,聽Lina & Joe老師 2分鐘英語敲敲門,學會實用的校園英語會話!

30